Go to Top

Mår i bilen

Mår i bilen? Mår i motorrum? Få hjælp her

Resenborghus er Danmarks førende i bekæmpelse af mår i bilen… og selvfølgelig også husmår på loftet!

mår i bilen - mår i motorrum

Resenborghus har gennem mange år hørt om kunders problemer med husmår / mår i bilen og bilens motorrum. Især mht. de store økonomiske udgifter dette kan medføre, for den er glad for at gnave.

En mår er sådan indrettet, at når den har fundet sig til rette i en bil, så vil bilen blive hjemsøgt igen. Med mindre man sikrer, at den ikke kan lide lugten i ‘bageriet’. Og her mener vi lugten…

Ofte er det også omgivelserne omkring parkeringen af den ødelagte bil, der gør, at du får mår i bilen. Hvis du altid parkerer udenfor (i regn og blæst), vil du sjældent opleve en mår i bilen. Men er bilen parkeret i tørre omgivelser, vil måren få et dejligt hjem i din bil. Og så kan du prale af at have mår i motorrummet.

Sådan gør du, hvis du har mår i bilen:

Resenborghus rådgiver og afhjælper gerne problemet, hvis du har husmår/ mår i bilen. Vi har forskellige løsninger, så kontakt os uforpligtende på tlf. 2240 6117 for at minimere evt. skade ved mår i motorrummet. Vi har åbent på telefonen alle dage mellem 7 og 19.

Se hvad kunderne siger om vores unikke duftspray

Kundeudtalelse og anmeldelse:

Resenborghus villaduft afhjalp os fri for husmåren i vort hus og bilen – har virket super for os.

Vh Bente og Henrik fra Middelfart.☺.

Maar_stop

Undgå mår i bilen sådan her:

Hvis du i fremtiden vil undgå mår i bilen, så skal det område, hvor måren har opholdt sig på vaskes grundigt. Det er vigtigt, at du får dyrets lugte/dufte fjernet. Alt fra urin til hår og ekskrementer  skal skylles ordentligt væk. En mår har en rigtig god lugtesans, og den efterlader netop sin egen ‘duft’, så den kan finde tilbage igen. Kontakt os for mere info om, hvordan du selv får måren til at flytte.

Er det mår i motorrummet – eller er det et andet dyr?

De fleste tror i første omgang, at de har fået besøg af mus i bilen og motoren, men det viser sig ofte, at være mår i motorrummet. Har du fundet skader på ledninger, gummislanger eller måske kradsemærker i bilens motorrum, så er der nok en husmår / mår i motoren.

De er særligt glade for gummislanger i ældre biler, da de indeholder nogle dufte, der tiltrækker dem. I nyere biler bruges der en anden type af gummislanger, hvor det er lavet udelukkende af syntetiske materialer. Og dem er skadedyrene knap så vilde med at gnave i.

Andre oplever, at en mår i bilens motorrum gnaver hul i isoleringen på kølerhjelmen, hvilket også kan blive en dyr omgang. Men… er der tegn på mårskader, så skal du reagere hurtigt. Ellers risikerer du større skader på bilens motor. Pludselig vil din bil ikke starte, og du skal bruge masser af penge på følgeskader. Selv FDM anbefaler at tage fat på professionelle, når du finder tegn på husmår i bilen.

I Tyskland har mår i motorrum forvoldt skader for 65 millioner Euromår i motorrum - skader på motor kan blive meget dyrt

Opgørelser har vist, at mår i motorrum har forårsaget skader for 65 millioner Euro på et år i Tyskland. Og beløbet stiger fra år til år.

Det er det beløb forsikringsselskaberne i Tyskland har måttet punge ud med, fordi så mange tyskere døjer med mår i bilen. Læs artiklen (på engelsk) her.

Som i Danmark, er det også motorrummets køleslanger, gummiaksler og styrebokse måren sætter tænderne i.

Hvorfor gnaver en husmår i motorrummets kabler?

Når du har en husmår i bilen, og du har bemærket, at der er gnavet i motorkablerne, undrer du dig måske over hvorfor. Der er flere teorier, men intet er bevist.

Nogle mener bl.a. at måren ser kablerne som en trussel, idet de væsker og andre affaldsstoffer der ligger uden på bilkabler, kan minde om markeringer fra en anden mår. Og så går de til angreb på kablerne. Andre mener, at idet nogle slanger og kabler indeholder fiskeolie, så dufter de godt for måren, og så gnaver den løs. En tredje teori er, at den faktisk bare markerer sit eget territorium ved at efterlade bidmærker og egne duftstoffer.

En en mår i motorrummet giver altså anledning til mange forsøg på at finde en logisk forklaring på mårens opførsel. Men som sagt er der ingen afgørende beviser, for hvem kan vurdere, hvad en mår tænker!?

Hvilke skader forvolder en mår i bilen?

Som nævnt er det gerne de gummibelagte materialer, måren kaster sig over. Men det er faktisk ikke så meget gnaveskaderne, der koster dyrt. Det er når de overgnavede eller gennemgnavede dele bliver defekte, at der kan opstå nye og flere skader på resten af motorens bestanddele.

Dækker forsikringen skader forvoldt af en mår i bilen?

Typisk dækker forsikringen ikke, hvis skaderne er forårsaget af mår i bilen. Men alt afhængigt af omfanget af skaderne og betingelserne i din police, kan du i nogle tilfælde have mulighed for at lade forsikringsselskabet dække udbedring af skader. Hvis de er påført af en husmår i bilens motorrum. Det er du nødt til at kontakte dit forsikringsselskab om.

Kontakt os uforpligtende

Vi er landets førende i mår bekæmpelse – både i bil, på lofter, i udhuse og lagerbygninger. Kontakter du os, så får du en udførlig vejledning og råd til bekæmpelse af mår i motorrummet. Det er uforpligtende at tage kontakt, og vi har også åbent i weekenden.

Ring nu på tlf. 22 40 61 17

Resenborghus - Skadedyr Væk