Borebilleangreb skal tages alvorligt. Borebiller og borebillelarver er nogle af de værste træædende skadedyr, vi har i Danmark. De spiser simpelthen træ indefra, så det til sidst kollapser.
Borebilleangreb er efterhånden et udbredt fænomen i Danmark
Borebilleangreb er ikke noget at spøge med.
Er du udsat for et angreb, er det om at komme i gang med at bekæmpe de små ødelæggende skadedyr.
Borebiller og borebillelarver er nogle af de værste træædende skadedyr, vi har i Danmark. Du kan have borebiller i møbler af træ, i spær, i trægulvet, i fletkurve og endda bøger. Ja faktisk kan de små skadedyr findes i stort set alle typer af træ og genstande lavet af træ (som papir).
Her på siden finder du masser af information om billerne, som for eksempel, at det reelt set er borebillernes larver, der faktisk er de helt store syndere.
Heldigvis kan du med en effektiv behandling af borebiller komme de små skadedyr til livs.
Tag kampen op selv (mere nedenfor), eller kontakt os for at få en pris på borebillebehandling. Det er ganske uforpligtende. Vi har yderst favorable priser, og med vores mange års erfaring med borebilleangreb, og som autoriseret skadedyrsfirma, kan du trygt vælge os. Vi tilbyder desuden landsdækkende service.
Er du udsat for borebilleangreb?
Få et uforpligtende tilbud på behandling mod borebiller
Er du udsat for borebilleangreb? Så hjælper vi dig af med dem. Vi bruger et effektivt og miljøgodkendt middel mod borebiller, der hverken skader mennesker, kæledyr eller det udsatte træ. Med konkurrencedygtige priser, mange års erfaring og som autoriseret skadedyrsfirma kan du trygt kontakte os.
Et borebille angreb skal tages alvorligt! Se i videoen hvorfor…
Resenborghus’ samarbejdspartner i Europa
Få mere information
Skal vi tage direkte kontakt til dig? Benyt dig af formularen, og vi ringer til dig hurtigst muligt.
Borebilleangreb skal tages alvorligt. MEGET alvorligt. Lader du de små træædende skadedyr være, vil de formere sig. Og det træ de æder sig igennem, kan sidenhen kollapse.
Borebillerne lever af alt fra tagkonstruktioner til spær, træmøbler, fletkurve og trægulve. Er der træ i nærheden, vil det ikke gå ram forbi, hvis borebillerne er på besøg. Det gælder også violinen, guitaren og bøgerne. Borebiller i møbler – især de antikke af slagsen – er nemlig et yderst velkendt fænomen. Der hersker dog ingen tvivl om, at vi i de fleste tilfælde ser borebilleangreb i trækonstruktionen på huset tag og i bjælker i lofter. Og det er også den værste slags.
Hvordan ser en borebille ud?
Borebilleangreb – bekæmpelsesmidler og gift
Når vi taler om borebilleangreb og bekæmpelsesmidler, er der kun tale om ét middel, når det er professionel bekæmpelse. Hos Resenborghus Skadedyr anvender vi et miljøgodkendt middel. Og det er effektivt. Det skåner samtidigt både træ, andre materialer og herboende dyr og mennesker.
Vil du selv i gang med bekæmpelse? Så kan du købe et bekæmpelsesmiddel i flere trælaster. Men vær yderst varsom med selvbekæmpelse Det er gift, du skal i gang med at bruge. Det kan ætse, være giftigt for dig og dine nærmeste, og gøre mere skade end gavn.
Herunder ses hvor slemt det kan gå, hvis der er gået borebiller i f.eks. spær. Træet er blevet ædt indefra, og er til sidst brækket midt over; altså totalt kollapset. Borebiller i tagkonstruktionen er den værste, for kollapser spærene, ryger taget, og så går det ud over resten af ejendommen.
Tegn på borebilleangreb
De mest typiske tegn på borebilleangreb:
Huller i træ – det kan være huller i træ af alle slags. Det være sig alt fra små huller i træmøbler til tagkonstruktion og trægulve. De små huller er ikke større end 1-1,2 mm i diameter. Der kommer huller i træ, når de træædende larver udvikles til voksne biller, der søger ud af træet. Derfor kaldes de små huller også flyvehuller.
Savsmuld på gulvet – det er egentligt en kombination af træmel (meget fint savsmuld) og larvernes ekskrementer, du finder under hullerne.
Gange i træ – hvis du knækker et stykke træ over, der er fyldt med indvendige, små gange, så er der tale om borebilleangreb. Om det er aktive borebiller eller ej, kommer blandt andet an på, om der ligger ‘savsmuld’, eller om du rent faktisk kan spotte de små larver inde i træet.
Du skal dog være opmærksom på, at har du fået foretaget en behandling mod et borebilleangreb, så kan der i op til 3-4 år stadig drysse borestøv (savsmuld) ud fra billernes flyvehuller. Det betyder ikke (nødvendigvis), at du har fået borebiller igen. Er du i tvivl, så tag fat på os.
Borebiller i møbler
Borebiller i møbler er noget af det, vi oplever ofte. De små skadedyr går i alt fra spisebordsstole til borde, armlænet på en sofa og sengegavlen. Er der borebiller i gamle, antikke træmøbler, så er det selvfølgelig også rigtig skidt, og er skaden sket, så skal du gribe ind hurtigt. Ellers vil træets konstruktion blive ødelagt indefra.
Står du og overvejer at købe et antikt møbel, og er der små huller i, så skal du måske genoverveje. Borebiller i møbler af ældre dato er nemlig et hyppigt forekommende fænomen. Er skadedyrene stadigt aktive, kan du risikere, at de formerer sig og gnasker løs på andre træmøbler, gulve og lofter i dit hjem. Det vil være dét, vi kalder et regulært borebilleangreb.
Skal et borebilleangreb altid behandles?
Du behøver ikke at panikke fuldstændigt, ved tegn på et borebilleangreb. Dit hus kollapser ikke bare lige sådan. Men ja, du bliver nødt til at gøre noget ved det, for de forsvinder ikke af sig selv. De vil lige så stille formere sig, og så er det bedst at gribe ind, før det kommer helt ud af kontrol. Det gælder også, når der er tale om borebiller i møbler.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt borebillerne er aktive eller ej, kan vores borebilleeksperter komme på besøg og vurdere, om du er udsat for et konkret borebilleangreb. Du er også velkommen til at ringe og forklare lidt om, hvilke tegn på borebiller, du står med. Det er ganske uforpligtende, og så tager vi den derfra.
Almindelig borebille – fakta
En almindelig borebille i voksen tilstand er 3-5 mm lang. Den kan snildt forveksles med en flue, når den flyver rundt. Billen har brunlige/sorte dækvinger, og kravler gerne rundt udenpå det træ, der er udsat for et borebilleangreb.
De voksne borebiller parrer sig kort tid efter, de er kommet frem. De lever faktisk kun nogle få uger.
Den voksne borebillehun lægger mellem 20-40 hvidlige æg – ofte i hendes eget flyvehul eller i andre revner i træ.
Æggene udklækkes efter nogle uger inde i træet.
Borebillens larver, der er ca. 5-6 mm lange, begynder lige så stille at gnave sig længere ind i træet.
De små hvid/gullige larver laver dermed de velkendte gange.
Borebillelarverne kan leve af træ (og inde i træ) i flere år – op til 8 år – hvis det er fugtigt nok. Fugt er nemlig noget, der trækker borebillerne til.
Når larven er klar, udvikles den til en almindelig borebille, og flyver ud fra sit flyvehul.
Og så starter det hele forfra…
Som du nok kan regne ud, så vil et borebilleangreb udvikle sig – hurtigt – hvis du ikke gør noget ved det.
1 bliver til 20 – og så går det ellers stærkt med trænedbrydningen.