Mår bekæmpelse og info til forebyggelse – af Danmarks førende mår-ekspert.

Resenborghus Skadedyrsbekæmpelse ApS har vi midlerne der kan hjælpe dig, så du undgår de ubudne gæster eller sikre dig at de ikke kommer tilbage, hvis du først er sluppet af med dem. Vi har mange års erfaring med bekæmpelse af mår, og har hjulpet hundredvis af danskere i hele landet og med på sikker vis at få fordrevet mår fra deres hjem. Vi står klar både med professionel hjælp og rådgivning.

Produkt mod mår

Ønsker du et produkt der kan holde mår fra matriklen, så kan vi også være behjælpelig med det. Resenborghus Skadedyrsbekæmpelse ApS forhandler den meget populære "Frisk Villa Duft", der blot skal hældes i de medfølgende plastikkopper og sættes på loftet. Det eneste du skal gøre er, at skrive dine kontaktinformationer i vores formular her til højre eller købe online – så sikre vi dig et produkt, der kan afskrække mår fra, at komme ind i huset.

Professionel hjælp og rådgivning

Vil du i stedet have professionel hjælp, så ring nu på 22 40 61 17. Det er ganske uforpligtende at få et tilbud og en pris på husmår bekæmpelse. Vi har landets skarpeste priser og en effektiv service. Du kan også ringe og bestille vores lugtmiddel, der kan sendes med post. Du kan også fange os i weekenden, og du er velkommen til at udfylde kontaktformularen. Så ringer vi dig op, når du har tid.

Vi udfører mår bekæmpelse i hele landet

Vi tilbyder både rådgivning og hjælp til mår bekæmpelse, så du undgår at få mår på loftet eller i udhuset. Men skulle skaden være sket, er vi klar til at rykke. Vores produkter til fordrivelse af mår er langt billigere end de fleste tror, og udregnes altid efter din boligs grundareal.

Derudover får du vejledning, så du en anden gang ved, hvordan du holder måren væk.

Problemer med mår? Se med her:

Hvad skal du være særligt opmærksom på ved bekæmpelse af mår?

Når vi taler om mår bekæmpelse, er der nogle ting, du bør være særligt opmærksom på. Langt de fleste opdager først, at de har fået mår, når den har fundet sig godt til rette på loftet. Alle huller større end et par centimeter er nødt til at blive lukket af. Ellers risikerer du, at den flytter ind på dit loft, når vinteren er på vej. Så det gælder om at komme i gang med bekæmpelse af mår, hvis du allerede har fået mår på loftet.

En husmår kan kravle lodret op af en mur (se hvordan i videoen). Så er der huller i tag (eller ved tagrenderne), så har den nemt adgang.

Har du formået at fordrive den, så skal du i gang med forebyggende bekæmpelse. Du er velkommen til at ringe til os – så kan vi hjælpe dig med at sikre, at den ikke vender tilbage.

Husmår bekæmpelse – se i videoen hvordan den kommer ind

Husmår bekæmpelse er ikke så ligetil, som man måske skulle tro. I videoen kan du se, hvor nemt en mår kan komme ind på loftet. For den er usandsynligt adræt, og kan komme ind af selv meget små huller ved tagrenden. Se en overvågningsvideo længere nede på siden. Her har et overvågningskamera optaget en mår, der kravler direkte op af en husmur. For ja, det kan den skam snildt. Mår bekæmpelse er derfor ikke helt så nemt endda.

Bekæmpelse af mår på loftet? Typiske tegn på mår

De mest typiske tegn på at du har brug for mår bekæmpelse er disse:

 • Lyde på loftet når det er mørkt ude. Mange tror der er tale om rotter eller mus, men ved højere lyde er det sandsynligvist en mår
 • Fund af ekskrementer og rester af smådyr
 • Isoleringen er ødelagt – isoleringsrester på loft eller i udhus
 • Ubehagelige lugte – måren urinerer (for at markere sit territorium). Den henter døde fugle og mus ind, som kan ligge og rådne på loftet
 • Er der kaniner eller høns i nærheden (måske hos dine naboer), så er risikoen for besøg af en mår højere end normalt
 • Fjer fra fugle eller isoleringsrester, der stikker ud fra tagudhæng
 • Har du et stråtag, kan der være huller i taget, hvor den kan komme ind

Oplever du, at det støjer på loftet, kan det være et tegn på, at du har fået husmår på loftet (eller rotter). Og så skal man i gang med mår bekæmpelse. Flere og flere danskere oplever at få skadedyr på loftet. Så du er langt fra alene. Da en mår primært jager, og er aktiv om natten, er der ro i dagtimerne. Derimod er støj fra loftet i nattetimerne et klart tegn på, at noget er galt. er det en mår, skal du reagere hurtigt og sætte ind med husmår bekæmpelse. Ellers risikerer du, at den føder hvalpe, og så står du pludselig med et helt kuld mårhvalpe. (Mere om mårhvalpe her)

Måren er faktisk allermest aktiv i de tidlige morgentimer – inden de fleste har fået øjne. Derfor vil der tit være en afsindig larm tidlig morgen, som kan få selv den mest overbærende person til at blive godt gnaven.

På billedet herunder kan du se, hvor adræt en husmår løber hen af en læmur. Og så er der ikke lang vej til taget. Mår bekæmpelse starter med at lukke dens adgangsveje af:

Husmår bekæmpelse - Husmår kravlende på væg

En mår er bestemt ikke hygiejnisk

Et typisk tegn på mår er lugtgener. Lugten stammer fra loftet, hvor måren er flyttet ind. Her lever den af ådsler, mus og fugleæg. Og hvad den ikke spiser, lader den ligge og rådne op. Samtidig efterlader den ekskrementer og urinerer i ‘eget’ hjem, og det giver temmelig ubehagelige lugte fra loftet.

Mår stående på gren

Vi har udført mår bekæmpelse i alle slags boliger. Vores erfaring siger, at den ikke skal bruge en indgang større end et hønseæg for at komme ind. Samtidig kan den lave betydelig skade på loftisolering, hvilket på sigt giver store problemer. Vil du undgå problemerne og få måren til at forsvinde fra dit hjem, er det en rigtig god idé at kontakte os.

Bekæmpelse af mår med mårskræmmer, ultralydsskræmmer osv.

Vi oplever, at mange kaster sig ud i selv at fange måren ind eller skræmme den væk med alverdens midler.

Nogle sætter forskellige ting på loftet til mår bekæmpelse – ting der skal skræmme måren væk.

Vi har hørt om eksempelvis:

 • En ghettoblaster eller radio på fuld skrue
 • Lamper og lommelygter, hvor lyset skal skræmme måren væk
 • Forskellige ting der lugter – alt fra benzin til kanel
 • Mårskræmmer / mårsirener der kan findes i nogle byggemarkeder
 • Ultralydsskræmmere mv.

Men størstedelen må give fortabt. Hvis du ikke vil have ubudne dyr på loftet – som ødelægger både isolering og ledninger, og som efterlader både stinkende ådsler og ekskrementer – anbefales det, at du tager fat på en professionel mårbekæmper. Som os. Vi ved præcis hvor og hvordan, vi skal sætte ind med effektiv husmår bekæmpelse. Både så den fordufter nu og her, men også forebyggende, så den ikke vender tilbage. Det er nemlig ikke nok bare at skræmme en mår væk. Du skal sikre, at den ikke kan få adgang igen. Har den været der én gang, er det sandsynligt, at den vender tilbage. Hvis den altså kan.

Selv FDM og andre rådgivningsfirmaer og -medier, som magasinet Vores Villa, anbefaler, at man tager fat på en professionel, når det gælder bekæmpelse af mår.

Mår bekæmpelse med jagt og skydevåben

Hvis en mår volder skade på din ejendom, må du godt udføre mår bekæmpelse, ved at skyde den. Vel og mærke kun hvis du har jagttegn. Den danske husmår er kun fredet i en vis periode. Miljø- og Fødevareministeriet har visse regler, som du skal overholde, hvis du overvejer at skyde en husmår. En mår kun må jagtes/skydes i en afgrænset periode – fra 1/9 til 31/1 – og så SKAL du være sikker på, at måren ikke har efterladt sig unger et sted. Det er dyreplageri, at ungerne skal dø af sult. Se mere om hvordan Miljø- og Fødevareministeriet ser på jagt af mårhunde her.

Bekæmpelse af husmår med særligt giftfrit lugtmiddel

Vi anvender et specialfremstillet middel til mår bekæmpelse. Nogle kalder det en slags mår repellent, hvor det er lugten, der skræmmer den væk. Det er dette specielle mår-middel, der har gjort Resenborghus Skadedyrsbekæmpelse ApS til landets førende inden for husmår bekæmpelse. Lugt-midlet indeholder ingen skadelige kemikalier eller andre farlige stoffer, så du og din familie (og kæledyr), kan være helt trygge ved behandlingen.

I en effektiv kombinationen af lugtmidlet og afskærmning af mårens adgangs-veje (som vi naturligvis rådgiver dig om – se mere i afsnittet nedenfor), får du et mårfrit resultat. Mår bekæmpelse skal altid håndteres, så hverken dyr eller mennesker kommer til skade eller lider.

Hold en mår ude ved at afskærme indgangs- /adgangsvejene

Vi opnår de bedste resultater med mår bekæmpelse, når vi kan få direkte adgang til loftet eller andre steder, hvor den opholder sig.

Husmår bekæmpelse - husmår på tag og tagrende

Mårfælder er ikke noget, vi bruger, da de skal tjekkes mindst 2 gange om dagen. Men idet lugtmidlet mod mår virker meget effektivt (9 ud af 10 gange), er en mårfælde ikke nødvendig for at fordrive en mår fra dit loft.

Efter vi har sat det effektive mårmiddel ud i dens opholdssteder (og evt. under tagrender og ved nedløb), så skal vi sikre, at du får afskærmet alle mårens indgangsveje. Er hullet på størrelse med et hønseæg, kan den komme ind. Vi er specialister i at finde frem til mårens adgangsgange og -huller. Vi sikrer, at du er godt klædt på til at holde måren ude, så den ikke kan vende tilbage igen.

Mår bekæmpelse i forhold til mårens unger/hvalpe
Må man udføre mår bekæmpelse, hvis måren har unger? Hvis måren har fået hvalpe/unger, så efterlades de ikke (frivilligt). Hunmåren tager dem med sig.

Men husk, at det er ulovligt (strafbart) og utåleligt dyreplageri og dyremishandling, hvis du indfanger moderen og lader ungerne sulte ihjel.

Du kan få mere information om mårens unger (hvalpe) her.

Få et uforpligtende tilbud og en pris på mår bekæmpelse

Kontakt os for et uforpligtende tilbud og pris på mår bekæmpelse. Så er du sikker på at få den rette hjælp fra Danmarks førende mårekspert og mårbekæmper. Vores priser er fuldt ud konkurrencedygtige. Resenborghus Skadedyrsbekæmpelse ApS rådgiver og kører ud i hele Danmark, så tøv ikke med at ringe til os eller tage kontakt.

Du kan læse mere om måren og dens unger/hvalpe her.