Hvepsebo under taget eller i udhænget?
Opdager du, at hvepsene har bygget et bo under taget eller måske under et udhæng? Så er det tid til at sætte ind med hvepsebekæmpelse. Det er selvfølgelig ekstra risikabelt, hvis et bo fyldt med hvepse hænger i nærheden af beboelse. Det øger risikoen for stik og andre gener. Hvepsene er ivrige bo-byggere, og de kan i udpræget grad finde på at bygge hvepsebo på mange overflader. Og endda i jorden. Sidstnævnte kaldes jordhvepse.
Du kan udøve hvepsebekæmpelse og fjerne hvepsebo på flere måder
Her er 3 forskellige metoder til hvepsebekæmpelse og fjernelse af hvepsebo – hvis du har mod på at gøre det selv.
1. Gift mod hvepse og hvepsebo
Giver du dig selv i kast, så husk at få alle mennesker og (kæle-)dyr i nærheden langt væk. Derudover skal du huske beskyttelsesudstyr. For går det bare lidt for langsomt med at komme væk, så er helvede løs. En sværm af ophidsede og forsvarsberedte hvepse kan forfølge dig et godt stykke af vejen. Også selvom du spurter meget hurtigt!
Gift mod hvepse sprøjtes ind med en lang sprøjtestang gennem bunden af et hvepsebo (der hvor selve indgangen til boet er udformet). Man sprøjter i mindst 10 sekunder – alt efter produkt – (det er faktisk lang tid, prøv selv at tælle!) Giften virker natten over, og når du så observerer hvepseboet næste dag, skal du i gang igen – hvis der altså fortsat er aktivitet.
Når boet så er helt dødt, skal det fjernes og ødelægges. Sprøjt til sidst de ødelagte stykker af hvepseboet med giften, for at være helt sikker på at de er væk. Alternativt kan du få os til at gøre det hele for dig. Vi har mange års erfaring, og det er helt klart det mest sikre – både for hvepse, mennesker og kæledyr!
2. Hvepsefælder
Hvis du helt vil undgå risiko for at blive stukket i processen med at komme hvepsene til livs, så kan du overveje at bruge hvepsefælder. Der findes mange slags, og de fungerer, ved at man lægger et lokkemiddel ind i fælden. Når hvepsene flyver derind, så kan de ikke komme ud igen. Det er effektivt nok, men vil kun reducere antallet af hvepse – ikke fjerne dem alle.
3. Den humane hvepsefanger – indendørs
Har nogle enkelte hvepse forvirret sig ind i huset, er det måske ikke nødvendigt at slå dem ihjel. Der findes forskellige typer af redskaber, som oftest kaldes ‘insektsuger’ eller ‘insektfanger’. Nogle støvsuger hvepsene op, så de ender i en lille beholder – vel og mærke uden at de kommer noget til. Og så kan du sætte dem fri ude i naturen igen efterfølgende.
Det er mest sikkert for en uøvet at fjerne et hvepsebo om natten
Når det er blevet mørkt, er alle hvepsene inde i boet. Det betyder, at man reelt set kan fjerne alle hvepse på én gang. De lavere temperaturer sørger for, at de er mindre aggressive lige netop om natten. Så hvis du selv vil i gang med at fjerne hvepsebo, så er det helt klart bedst her. Men det skal gøres hurtigt. For de vil vågne ved boets bevægelse, og så går det stærkt for dem med at komme ud. De vil naturligt nok beskytte deres bo, og du vil blive betragtet som en fjende, der skal udryddes. Vil du have vores professionelle og erfarne hjælp, så er vi vant til at udføre bekæmpelse af hvepse om dagen. Og også her får vi de fleste med. Kontakt os for et uforpligtende tilbud nu.
Vi udfører hvepsebekæmpelse i Struer, Holstebro, Hurup, Lemvig, Thyholm og omegn.
HUSK: det er altid bedst at give sig i kast med at fjerne et hvepsebo i foråret, da de ikke har nået at formere sig endnu. I sensommeren er de derimod både mange og aggressive. Aggressiviteten skyldes både at de vil beskytte dronningen, men specielt sidst på sæsonen, da det sidste kuld hvepse, vil indeholde de nye dronninger.
Vidste du, at hvepse er farligere end ulve? Faktisk er hvepse Danmarks farligste dyr. 1-2 mennesker dør hvert år som følge af hvepsestik. Læs mere i en artikel på TV2, hvor Sebastian Klein gør det klart, at hvepse/gedehamse er farligst.
Info om hvepsebo og hvepse
Der findes flere typer af hvepse. Oftest er det den almindelige hveps/ den almindelige gedehams, der er tale om. Men vi ser et stigende antal træhvepse (også kaldet skovhvepse). De kan være op til tre gange større end en almindelig hveps. Træhvepse er mest aktive sidst på sommeren, hvor den almindelige hveps er mest travlt optaget med at bygge bo i foråret. Derudover er der jordhvepse, der som navnet angiver, bor i jordbo – altså under/i jorden. De udnytter eksempelvis muldvarpeskud, eller tørt og dødt træ i jordniveau til at bygge bo i. Også denne type er almindeligt forekommende i Danmark.
Kontakt os for et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af hvepse!
Men uanset hvepseart/type, så er det i sommerperioden, at de er mest aggressive, så det er her, at vi sætter ind med hvepsebekæmpelse.
Vi fjerner hvepsebo, hvis muligt, og kan sagtens fjerne flere hvepsebo på én gang.
Ring til os for et tilbud på bekæmpelse af hvepse eller fjernelse af hvepsebo på 22 40 61 17 eller udfyld formularen, og vi vender tilbage.
Vi udfører hvepsebekæmpelse i Holstebro, Struer, Lemvig, Hurup, Thyholm og omegn.
Gå ikke selv i kast med nedtagning af hvepseboer – det kan resultere i nogle dage på sygehuset..