Mår bekæmpelse

Mår bekæmpelse og gode råd til forebyggelse – af Danmarks førende mår-ekspert.

Information – Mår bekæmpelse

Mår bekæmpelse og info til forebyggelse – af Danmarks førende mår-ekspert.

Resenborghus Skadedyr har vi midlerne der kan hjælpe dig, så du undgår de ubudne gæster eller sikre dig at de ikke kommer tilbage, hvis du først er sluppet af med dem. Vi har mange års erfaring, hjulpet hundredvis af danskere i hele landet og på sikker vis fordrevet mår fra deres hjem. Vi står klar både med professionel hjælp og rådgivning.

 

Produkt mod mår

Ønsker du et produkt der kan holde mår fra matriklen, så kan vi også være behjælpelig med det. Resenborghus forhandler den meget populære ’Villa’duft, der blot skal hældes i de medfølgende plastikkopper og sættes på loftet. Det eneste du skal gøre er, at skrive dine kontaktinformationer i vores formular her til højre eller købe online – så sikre vi dig et produkt, der kan afskrække mår fra, at komme ind i huset.

 

Professionel hjælp og rådgivning

Vil du i stedet have professionel hjælp, så ring nu på 2240 6117. Det er ganske uforpligtende at få et tilbud og en pris på husmår bekæmpelse. Vi har landets skarpeste priser og en effektiv service. Du kan også ringe og bestille vores lugtmiddel, der kan sendes med post. Du kan også fange os i weekenden, og du er velkommen til at udfylde kontaktformularen. Så ringer vi dig op, når du har tid.

Brug for hjælp eller vil du vide mere ⤵

Problemer med mår? Se med her:

Husmår bekæmpelse er ikke så ligetil, som man måske skulle tro. I videoen kan du se, hvor nemt en mår kan komme ind på loftet. For den er usandsynligt adræt, og kan komme ind af selv meget små huller ved tagrenden. Se en overvågningsvideo længere nede på siden. Her har et overvågningskamera optaget en mår, der kravler direkte op af en husmur. For ja, det kan den skam snildt. Mår bekæmpelse er derfor ikke helt så nemt endda.

Mår bekæmpelse af mår på loftet? Typiske tegn på mår

De mest typiske tegn på at du har brug for mår bekæmpelse er disse:

  • Lyde på loftet når det er mørkt ude. Mange tror der er tale om rotter eller mus, men ved højere lyde er det sandsynligvist en mår
  • Fund af ekskrementer og rester af smådyr
  • Isoleringen er ødelagt – isoleringsrester på loft eller i udhus
  • Ubehagelige lugte – måren urinerer (for at markere sit territorium). Den henter døde fugle og mus ind, som kan ligge og rådne på loftet
  • Er der kaniner eller høns i nærheden (måske hos dine naboer), så er risikoen for besøg af en mår højere end normalt
  • Fjer fra fugle eller isoleringsrester, der stikker ud fra tagudhæng
  • Har du et stråtag, kan der være huller i taget, hvor den kan komme ind

Oplever du, at det støjer på loftet, kan det være et tegn på, at du har fået husmår på loftet (eller rotter). Og så skal man i gang med mår bekæmpelse. Flere og flere danskere oplever at få skadedyr på loftet. Så du er langt fra alene. Da en mår primært jager, og er aktiv om natten, er der ro i dagtimerne. Derimod er støj fra loftet i nattetimerne et klart tegn på, at noget er galt. er det en mår, skal du reagere hurtigt og sætte ind med husmår bekæmpelse. Ellers risikerer du, at den føder hvalpe, og så står du pludselig med et helt kuld mårhvalpe. (Mere om mårhvalpe her)

Måren er faktisk allermest aktiv i de tidlige morgentimer – inden de fleste har fået øjne. Derfor vil der tit være en afsindig larm tidlig morgen, som kan få selv den mest overbærende person til at blive godt gnaven.

På billedet herunder kan du se, hvor adræt en husmår løber hen af en læmur. Og så er der ikke lang vej til taget. Mår bekæmpelse starter med at lukke dens adgangsveje af:

mår bekæmpelse - mår på loftet

Når vi taler om mår bekæmpelse, er der nogle ting, du bør være særligt opmærksom på. Langt de fleste opdager først, at de har fået mår, når den har fundet sig godt til rette på loftet. Alle huller større end et par centimeter er nødt til at blive lukket af. Ellers risikerer du, at den flytter ind på dit loft, når vinteren er på vej. Så det gælder om at komme i gang med bekæmpelse af mår, hvis du allerede har fået mår på loftet.

En husmår kan kravle lodret op af en mur (se hvordan i videoen). Så er der huller i tag (eller ved tagrenderne), så har den nemt adgang.

Har du formået at fordrive den, så skal du i gang med forebyggende bekæmpelse. Du er velkommen til at ringe til os – så kan vi hjælpe dig med at sikre, at den ikke vender tilbage.

Et typisk tegn på mår er lugtgener. Lugten stammer fra loftet, hvor måren er flyttet ind. Her lever den af ådsler, mus og fugleæg. Og hvad den ikke spiser, lader den ligge og rådne op. Samtidig efterlader den ekskrementer og urinerer i ‘eget’ hjem, og det giver temmelig ubehagelige lugte fra loftet.

mår bekæmpelse - bekæmpelse af mår på loftet

Vi har udført mår bekæmpelse i alle slags boliger. Vores erfaring siger, at den ikke skal bruge en indgang større end et hønseæg for at komme ind. Samtidig kan den lave betydelig skade på loftisolering, hvilket på sigt giver store problemer. Vil du undgå problemerne og få måren til at forsvinde fra dit hjem, er det en rigtig god idé at kontakte os.

Din almindelige husforsikring dækker normalt ikke mår bekæmpelse eller ødelæggelser forårsaget af en mår. Det kan blive dyrt, hvis isoleringen på dit tag eller loft skal skiftes ud. Og har den gnavet i ledninger på loftet, er det også en dyr fornøjelse. Derfor kan en husmår hurtigt blive et stort problem, hvis ikke man handler, når den er kommet indenfor. Det er ikke dyrt at få hjælp af en mårbekæmper, hvis du ser på hvad omkostninger for skader kan løbe op i.

Du skal altid sikre dig, at den skadedyrsbekæmper du vælger, har den nødvendige ekspertise i husmår bekæmpelse. Vælger man selv at gå i gang med at sætte fælder op, ser vi alt for ofte at måren fanges og dør af sult. Det er direkte dyremishandling. Mange glemmer nemlig at holde opsyn med fælderne morgen og aften. Selvom måren er en træls gæst at få på loftet, er den et levende dyr, og den skal selvfølgelig behandles ordentligt.

Vi oplever, at mange kaster sig ud i selv at fange måren ind eller skræmme den væk med alverdens midler.

Nogle sætter forskellige ting på loftet til mår bekæmpelse – ting der skal skræmme måren væk.

Vi har hørt om eksempelvis:

  • En ghettoblaster eller radio på fuld skrue
  • Lamper og lommelygter, hvor lyset skal skræmme måren væk
  • Forskellige ting der lugter – alt fra benzin til kanel
  • Mårskræmmer / mårsirener der kan findes i nogle byggemarkeder
  • Ultralydsskræmmere mv.

Men størstedelen må give fortabt. Hvis du ikke vil have ubudne dyr på loftet – som ødelægger både isolering og ledninger, og som efterlader både stinkende ådsler og ekskrementer – anbefales det, at du tager fat på en professionel mårbekæmper. Som os. Vi ved præcis hvor og hvordan, vi skal sætte ind med effektiv husmår bekæmpelse. Både så den fordufter nu og her, men også forebyggende, så den ikke vender tilbage. Det er nemlig ikke nok bare at skræmme en mår væk. Du skal sikre, at den ikke kan få adgang igen. Har den været der én gang, er det sandsynligt, at den vender tilbage. Hvis den altså kan.

Selv FDM og andre rådgivningsfirmaer og -medier, som magasinet Vores Villa, anbefaler, at man tager fat på en professionel, når det gælder bekæmpelse af mår.

Og så er der selvfølgelig mårfælder. Dem er vi ikke begejstrede for, for mange glemmer at tjekke dem, og så kan måren sulte ihjel. Det er decideret dyremishandling, og bestemt ikke humant. Fanger du en mår, så bliver dit næste problem at komme af med den. Alt det slipper du for, hvis du lader en professionel tage sig af husmår bekæmpelse.

Hvis en mår volder skade på din ejendom, må du godt udføre mår bekæmpelse, ved at skyde den. Vel og mærke kun hvis du har jagttegn. Den danske husmår er kun fredet i en vis periode. Miljø- og Fødevareministeriet har visse regler, som du skal overholde, hvis du overvejer at skyde en husmår. En mår kun må jagtes/skydes i en afgrænset periode – fra 1/9 til 31/1 – og så SKAL du være sikker på, at måren ikke har efterladt sig unger et sted. Det er dyreplageri, at ungerne skal dø af sult. Se mere om hvordan Miljø- og Fødevareministeriet ser på jagt af mårhunde her.

Vi anvender et specialfremstillet middel til mår bekæmpelse. Nogle kalder det en slags mår repellent, hvor det er lugten, der skræmmer den væk. Det er dette specielle mår-middel, der har gjort Resenborghus Skadedyr til landets førende inden for husmår bekæmpelse. Lugt-midlet indeholder ingen skadelige kemikalier eller andre farlige stoffer, så du og din familie (og kæledyr), kan være helt trygge ved behandlingen.

I en effektiv kombinationen af lugtmidlet og afskærmning af mårens adgangs-veje (som vi naturligvis rådgiver dig om – se mere i afsnittet nedenfor), får du et mårfrit resultat. Mår bekæmpelse skal altid håndteres, så hverken dyr eller mennesker kommer til skade eller lider.

Vi opnår de bedste resultater med mår bekæmpelse, når vi kan få direkte adgang til loftet eller andre steder, hvor den opholder sig.

bekæmpelse af husmår på loftet

Mårfælder er ikke noget, vi bruger, da de skal tjekkes mindst 2 gange om dagen. Men idet lugtmidlet mod mår virker meget effektivt (9 ud af 10 gange), er en mårfælde ikke nødvendig for at fordrive en mår fra dit loft.

Efter vi har sat det effektive mårmiddel ud i dens opholdssteder (og evt. under tagrender og ved nedløb), så skal vi sikre, at du får afskærmet alle mårens indgangsveje. Er hullet på størrelse med et hønseæg, kan den komme ind. Vi er specialister i at finde frem til mårens adgangsgange og -huller. Vi sikrer, at du er godt klædt på til at holde måren ude, så den ikke kan vende tilbage igen.

Mår bekæmpelse i forhold til mårens unger/hvalpe
Må man udføre mår bekæmpelse, hvis måren har unger? Hvis måren har fået hvalpe/unger, så efterlades de ikke (frivilligt). Hunmåren tager dem med sig.

Men husk, at det er ulovligt (strafbart) og utåleligt dyreplageri og dyremishandling, hvis du indfanger moderen og lader ungerne sulte ihjel.

Du kan få mere information om mårens unger (hvalpe) her.

En mår behøver ikke kun opholde sig på loftet, den kan snildt finde på at finde sig en plads i motorrummet på din bil. I bilen er der dejligt afskærmet for vind og vejr, og keder den sig, kan den altid kradse og bide i motorens dele. En husmår kan ødelægge mange ting i motorrummet, så det er om at slippe af med den, før det bliver dyrt hos mekanikeren. Så selvom du ikke har mår på loftet, så kan det være du har mår i bilen.

Hvad siger kunderne om vores duftspray?

mår i bilen - mår i motorrum
  • Længde: en mår kan blive 70 cm lang inkl. halen
  • Højde: en mår er ikke meget højere end 12 cm fra forpote til ryggen
  • Vægt: en hunmår vejer 1-1½ kg. En hanmår vejer 1½-2 kg
  • Antal hvalpe/unger: 2-4
  • Frednings-periode for mår: 1. februar til 31. august
  • Måren er et natdyr
  • Skovmåren er fætter til husmåren
  • Mårfamilie – arter: grævling, lækat, mink, odder, brud og ilder
  • Hunnen føder i marts eller april
  • Når mårungerne er 5-6 måneder gamle, forlader de moderen
  • En mår kan få unger, når den er 1 år gammel

Du kan finde mange flere fakta omkring måren, hvis du søger på eksempelvis Google.

hvor findes måren i danmark - mårbekæmpelse

Måren findes i næsten hele Danmark – undtagen på Bornholm og andre mindre øer, der slipper for at døje med mår bekæmpelse. Ellers kan man finde husmåren i det meste af Europa, og den er udbredt helt over til Asien. I England (Storbritannien) findes den ikke. Generelt er den ikke så udbredt, når det gælder øer, og i Europa er Danmark derfor dens nordligste grænse.

Vi tilbyder både rådgivning og hjælp til mår bekæmpelse, så du undgår at få mår på loftet eller i udhuset. Men skulle skaden være sket, er vi klar til at rykke. Vores produkter til fordrivelse af mår er langt billigere end de fleste tror, og udregnes altid efter din boligs grundareal.

Derudover får du vejledning, så du en anden gang ved, hvordan du holder måren væk.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud og pris på mår bekæmpelse. Så er du sikker på at få den rette hjælp fra Danmarks førende mårekspert og mårbekæmper. Vores priser er fuldt ud konkurrencedygtige. Resenborghus Skadedyr ApS rådgiver og kører ud i hele Danmark, så tøv ikke med at ringe til os eller tage kontakt.

Du kan læse mere om måren og dens unger/hvalpe  her.