Behandling af borebiller

Behandling af borebiller skal foregå med et konkret og effektivt middel mod borebiller.

Behandling af borebiller med effektivt middel mod borebiller

Behandling af borebiller skal foregå med et konkret og effektivt middel mod borebiller.

Bekæmpelse af borebiller kræver en hel del omtanke og ikke mindst; det rigtige middel og rette udstyr.

Egentligt er det ikke de voksne borebiller, der forårsager skader. Det er faktisk deres træædende larver / træorme, der lige så stille æder træ op indefra. Hvis larverne først er udklækket i træet, kan de leve der i årevis, og træet vil på sigt kollapse. Altså; falde helt sammen, fordi det spises op. Netop derfor er det så vigtigt, at indlede en behandling af borebiller, når de første tegn er til stede. Du kan se lidt mere i videoen herunder, og du finder masser af ekstra information nedenfor.

Hvis du ikke selv har lyst til at gå i kast med bekæmpelse af borebiller (mere info om selvbekæmpelse nedenfor), så kontakt os. Det er uforpligtende. Vi har mange års erfaring, konkurrencedygtige priser, landsdækkende service og vi bruger et miljøgodkendt middel mod borebiller.

Se endnu en video med flere fakta længere nede på siden.

Middel mod borebiller – sådan udføres effektiv bekæmpelse

Det kræver naturligvis et effektivt middel mod borebiller for en grundig bekæmpelse af skadedyrene. Som fagmænd foretager vi indledende en vurdering af problemet. På den måde kan vi fastslå omfanget i forhold til en konkret behandling af borebiller på de udsatte områder.

Bekæmpelse af borebiller er ikke bare lige til. Det drejer sig oftest om flere rum, da de vandrer. Derfor kan det være nødvendigt at foretage en behandling mod borebiller i hele huset for at være sikker på, at de bliver udryddet.

Hvilket middel mod borebiller?

Vi bruger et miljøgodkendt, professionelt middel mod borebiller. Midlet sprøjtes ud på det træværk, der er angrebet, med en tryksprøjte der er beregnet til formålet. Når der anvendes kemisk bekæmpelse af borebiller, er det ofte nødvendigt med flere behandlinger. Men, når det er sagt, så kan én behandling af borebiller være nok.

Vi bliver ofte kontaktet af folk, der selv har været i gang med bekæmpelse af borebiller. Der hvor det for det meste går galt med selvbekæmpelse, er en kombination af flere ting. Det middel mod borebiller folk bruger, kan være for stærkt. Det kan afsyre alt fra møbler til loftbjælker udenpå i stedet for at udrydde skadedyrene indeni. En anden ting er omfanget, hvor det kan være svært at komme ind i alle sprækker og hjørner, og ikke mindst alle berørte rum. Det er både tidsspilde, farligt og dyrt (et middel mod borebiller er ikke billigt). Derfor kan det sjældent svare sig, at gå i gang med selvbekæmpelse.

Når behandling af borebiller er nødvendigt – tegn:

Hvornår er behandling af borebiller strengt nødvendigt?

Er der huller i møbler lavet af træ? Er der masser af små huller i spær og lægter på loftet? Og ekskrementer og boremel på gulvet? Så har du helt sikkert fået besøg af et træskadedyr. Eller også har de været der. Et middel mod borebiller er naturligvis nødvendigt, hvis de stadig er der.

På billedet herunder har du et eksempel på et borebilleangreb, hvor de små skadedyr er ved at æde en lades bærende stolpe op.

Når billerne forlader deres ‘hjem’, efterlader de en kombination af boremel (savsmuld) og ekskrementer på gulvet under hullet. Der kan også være tale om splintvedbiller eller husbukke – som begge er underarter af borebillen (læs mere om borebillers underarter nedenfor).

Borebillens huller (indgangen i træ) er ca. 1 til 2 mm i diameter. Det boremel (der ligner savsmuld), der falder ud, er meget fint.

Få gjort noget ved det med det samme, ellers udvikler det sig hurtigt! Billens larver kan leve i træværk i op til 8 år. Og de bliver ved med at æde løs af træet.

Dog skal du være opmærksom på, at borestøv kan drysse ud af flyvehullerne i flere år efter borebillerne er væk.

Bekæmpelse af borebiller: Hvornår skal man bruge et middel mod borebiller?

Bekæmpelse af borebiller med et decideret middel mod borebiller er yderst nødvendigt, når de har angrebet én eller flere af følgende:

  • Dit loft (især spær og lægter er udsat for angreb) – hele tagkonstruktionen kan blive undermineret indefra.
  • Dit køkken (skabslåger af træ, hylder af træ, bordplade mv.).
  • Dine fodpaneler og andet træværk i stue og på værelser, hvor væggen (e) er kold eller fugtig.
  • Dit redskabrum / udhus hvis det er bygget af træ.
  • Din kælder – hvis du har træpaneler mv. i fugtige rum, så er det en invitation for billerne.
  • Dine møbler af træ.
  • Pileflet, musikinstrumenter og andet indbo lavet af træ er også udsatte.

Generelt er det bare bedst at få foretaget en behandling af borebiller, hvis skadedyrene findes på din matrikel. Læs mere om borebiller i huset her.

Behandling af borebiller med midler fra byggemarkeder

Vil du selv i gang med behandling af borebiller, kan du desuden købe speciel træbeskyttelse i byggemarkeder, og lave en overfladebehandling af det udsatte. Husk at få sprøjtet midlet godt ind i hullerne, da det er her, larverne bor. Vi bruger et sprøjtemiddel, der ikke kan fås i håndkøb, og som kun må håndteres af professionelle. Også derfor kan vi effektivt få bugt med billerne.

Vi udfører bekæmpelse af borebiller og udfører behandling mod dem for private og i offentlige bygninger

Almindelig borebille kaldes også træorm og møbelorm

Den voksne borebille er 3-5 mm lang , den er brun og har punktstriber på dækvingerne. Der er spor efter borebiller i de fleste ældre huse. Men en borebille lever også udendørs i døde træer, i plankeværk, stolper og andet træværk. (Se mere om tegn på borebiller længere nede på siden).

Billerne viser sig kun i sommermånederne fra juni til august, specielt fra slutningen af juni til begyndelsen af juli kan de være talrige. Billernes fjender i naturen er eksempelvis rovdyr og snyltere. Men de findes jo desværre ikke indenfor. Så finder du tegn på de små skadedyr i huset, så er det om at sætte ind med behandling af borebiller med det samme.

Borebiller underarter – husbuk, splintvedbille mv.

Borebillers underarter er som den selv træædende skadedyr. Her er de mest typiske borebille- underarter husbukken og splintvedbillen. Andre underarter er blandt andet ege-borebiller, parketbiller og rådborebiller. De fleste borebille underarter findes under Lyctur Brunneus- og Bostrichidaefamilien (mere på wikipedia her)

Husbukken – en underart til borebillen i Danmark

 

En husbuk lever for det meste i nåletræ, der er tørt. Som med andre borebiller er det husbukkens larver, der ødelægger træet indefra. Husbukke er mest aktive i sommermånederne, hvor det er varmt. Du finder dem måske i dit tørre plankeværk, eller dine brændestabler. Herfra spreder de sig, så sætter du ikke ind med bekæmpelse af borebiller (husbukke), så kan også dine naboer, blive angrebet af de træædende skadedyr. Selv Miljøstyrelsen anbefaler, at du tager et angreb alvorligt – mere her.

Splintvedbillen – endnu en kendt borebille-underart

Splintvedbillen (findes for det meste i løvtræ i Danmark. Men har du været ude og rejse, og har du købt souvenirs af træ, så kan den være kommet med som blind passager: Den findes nemlig også i løvtræ fra tropiske klimaer.

Uanset arten, så kan de træædende skadedyr forårsage stor skade på stort set alt lavet af træ. Derfor er det vigtigt, at sætte ind med et effektivt middel mod borebiller / en behandling mod borebiller, når du finder tegn på skadedyrene.

Bekæmpelse af borebiller – er det nødvendigt?

Bekæmpelse af borebiller er i den grad nødvendigt. Man skal tage borebilleangreb alvorligt, da de kan forårsage store beskadigelser på al slags træværk, og dermed i hus- og tagkonstruktionen. Den voksne bille borer i træets overflade og gør næppe megen skade. Det gør derimod borebillens larver, som gnaver sig langt ind i træet, og laver masser af gange, der nedbryder træets styrke. Det kan de gøre i flere år, hvilket betyder, at de på sigt kan ødelægge hele trækonstruktionen. Larvernes efterladenskaber kaldes boremel, og er det fordøjede træ, som man finder i tilfælde af et angreb. De er derfor et alvorligt problem, og du bør sætte ind med en effektiv bekæmpelse af borebiller, når du opdager dem.

Dækker forsikringen behandling af borebiller?

En behandling af borebiller vil som oftest ikke være dækket under en ‘normal’ forsikring, fordi angrebet kan være startet for mange år tilbage. Hvis du er ved at købe et hus, så tjek altid om der er tegn på billerne. På den måde kan du måske få sælger til at gøre noget ved problemet, eller få afslag i købsprisen, så du selv kan gøre noget ved det. Hvis der vel og mærke er behov for det. Vi kan hjælpe med at vurdere omfanget.

Uanset, så koster en borebillebehandling ikke det hvide ud af øjnene. Det er langt billigere at gøre noget ved det, end at lade stå til. For så bliver problemet gradvist værre.

Har du en udvidet forsikring mod svamp og insekter, dækker forsikringen muligvis en behandling mod borebiller

Forsikringen vil måske dække en behandling, hvis du har tegnet en udvidet forsikring mod svamp og insekter. Men det er ikke noget, du kan tage for givet. De senere år har forsikringsselskaberne haft fokus på at udlade dækning mod trænedbrydende skadedyr. Netop fordi det kan blive en stor omkostning, hvis hele tagkonstruktionen pludselig kollapser.

Er professionel bekæmpelse af borebiller skadeligt for omgivelserne?

Bekæmpelse af borebiller er ikke skadeligt for dig eller dine omgivelser. Det er kun, imens vi sprøjter mod borebiller, og midlet dermed er i luften, at du, din familie og dine kæledyr ikke bør være i huset. Når vores middel mod borebiller først har lagt sig, er det ikke skadeligt mere. Derfor er en behandling af borebiller ikke til gene for dig, din familie eller dit inventar i huset.

Hvor findes borebiller?

Borebiller (og underarter) findes i stort set al slags træværk. Men specielt fugtige og kølige rum er udsatte. Billerne og deres larver angriber ofte kældre og udhuse, og i almindelige huse er det typisk fodpaneler og andet træværk, der er tæt på ydervægge. Biller og larver lever ikke i rum og bygninger, hvor luftfugtigheden er på 10% og derunder. Hvis du sørger for, at rummene er godt ventilerede og tørre, er du godt på vej til et borebillefrit hjem.

Er der borebiller i møbler? Hvis de har angrebet arvestykkerne eller andre træmøbler, og er møblerne ikke så store, kan du smide dem i fryseren i nogle døgn. Ellers må du i gang med en skånsom behandling af borebiller. Du skal selvfølgelig bare passe på med, hvad du bruger som middel, så det ikke ødelægger møblerne. (Det er noget vi ser, når man selv har været i gang).

Kirker har særligt behov for bekæmpelse af borebiller

Kirker er særligt udsatte, fordi de ikke som sådan bruges til beboelse, og har derfor oftere behov for bekæmpelse af borebiller. Alle rum er ikke nødvendigvis opvarmede hele tiden. Vi har stor erfaring med bekæmpelse af borebiller i kirker. Vi ved, at det især er spær, alter og bænke der er udsatte. Vi ved også, hvordan vi behandler det hele, så der ikke sker skade på de smukke, antikke møbler og konstruktionselementer i kirkens indre. Behandling af borebiller i en kirke tager for det meste en hel dag. Og så skal proceduren gentages én gang mere, før vi er kommet alle skadedyrene (inkl. deres larver) helt til livs.

Da vi bliver kontaktet af mange kirker i hele landet, har vi indgået et samarbejde med Vestjysk Skadedyrskontrol på Kirkepartner.dk, hvor du også kan finde vores service.

Har du fået et tilbud på behandling af borebiller, der er lidt for godt til at være sandt?

Nogle af vores kunder har gjort os opmærksom på, at de har fået en pris på behandling af borebiller, der var lidt for godt, til at det kunne være rigtigt.

Hvis du selv indhenter flere tilbud på bekæmpelse af borebiller, så vær opmærksom på, at bekæmpelsen skal foretages med både godkendte midler og oftest i 2 omgange. Ellers kommer man ikke skadedyrene til livs. Bekæmpelse af borebiller kræver mere end bare 1 eller 2 timers arbejde, når et helt hus eller eksempelvis en kirke skal have en effektiv behandling fra ende til anden.

Vi anvender det mest effektive middel mod borebiller

Her hos Resenborghus Skadedyr bruger vi et miljøgodkendte sprøjtemiddel til behandling af borebiller. Det er det mest effektive middel mod borebiller på markedet. Vi har fuldt ud konkurrencedygtige priser, og har mange års erfaring med succesfuld bekæmpelse. Derfor kan du være tryg ved at tage kontakt til os, hvis du skal bruge professionel hjælp.

Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af borebiller

Det vil både spare dig tid og penge, at lade os stå for effektiv bekæmpelse af borebiller. Vi ved præcist hvor og hvordan, vi skal sætte ind for at stoppe de små skadedyr. Vi bruger et professionelt middel mod borebiller, der er miljøgodkendt. Samtidig skader det ikke inventaret, så møbler, gulve mv. tager ikke skade af behandlingen.

Mange års erfaring med effektiv behandling af borebiller

Vi har mange års erfaring med effektiv behandling af borebiller i bl.a. parcelhuse, sommerhuse, kirker og store og små erhvervsbygninger. Uanset bygningens type (eller inventartypen), så er det oftest spær og lægter, der er mest udsatte. Men de små træskadedyr forgriber sig også på møbler, kurve, fodpaneler og trægulve. Herunder kan du se billeder når vi foretager behandling af borebiller. Det er ikke altid ligetil, så det rette udstyr er omdrejningspunktet.

Resenborghus ApS udfører effektiv og professionel bekæmpelse af borebiller i hele landet.

Bekæmpelse af borebiller – sådan udføres en effektiv behandling

Bekæmpelse af borebiller kræver en del, hvis det skal gøres ordentligt. Både et effektivt middel mod borebiller, det rette udstyr og den rette behandling af borebiller – på én gang.

Resenborghus Skadedyr har stået for borebillebekæmpelse i et utal af private boliger, virksomheder og ældre bygninger – som kirker. Vores uddannede og erfarne skadedyrsbekæmpere udfører bekæmpelse af borebiller i hele landet.

Læs mere om borebiller og underarter, tegn på skadedyrene og billernes generelle adfærd nedenfor. Her finder du også flere videoer med fakta om de små skadedyr, der viser, at det faktisk ikke er de voksne biller, der er de skadelige. Det er deres træædende larver.

Det er uforpligtende at kontakte os for et tilbud på professionel behandling af borebiller, hvis du ikke har mod på at tage kampen mod skadedyrene op selv.