Go to Top

Husmår hvalpe/unger

Husmår unger – hvalpe – tegn på mår

Så snart man hører husmåren i beboelsen, eller der er andre tegn på mår, er det vigtigt at sætte ind over for den. Husmåren skal hurtigst muligt fordrives, da skaderne ellers vil udvikle sig.

En mår føder sine unger/hvalpe i det tidlige forår. Føder den først hvalpe i beboelsen/på loftet, er der meget stor sandsynlighed for, at disse unger sidenhen søger tilbage til fødestedet. Og så bliver problemerne større.

Bemærk: Har husmåren først født sine hvalpe på loftet, og er den sidenhen evt. bliver fanget i fælde, er man FORPLIGTIGET til at søge og finde hvalpene, og få dem aflivet på etisk korrekt måde. Alt andet er dyrplageri, og det tolereres ikke.

Husmår unge - Resenborghus - fjern husmår professionelt

Tegn på mår / husmår

Tegn på husmår – De mest typiske tegn:

  • En mår larmer ofte på loftet, og det er noget mere højlydt, end hvad der kan forventes af eksempelvis mus.
  • En mår ses sjældent, da de først kommer frem om natten for at jage, og vender tilbage, når det bliver lyst.
  • Et andet tegn på mår er dens ekskrementer, der normaltvist er 8-10 cm lange og 1-2 cm tykke. De er ofte snoede. De ildelugtende ekskrementer fra en mår indeholder hår, fjer og rester fra knogler. Måren lever nemlig af små pattedyr som mus og pindsvin, og ligeledes fugle og fugleæg.
  • Finder du fodspor fra en mår, er de aflange, og tydeligt markerede med aftryk fra kløer. Så de kan ikke forveksles med eksempelvis en kats fodspor, der er runde.

Hvor bor en mår?

En mår bor gerne i huse og gamle fuglereder efterladt af større rovfugle. I de seneste år er det blevet mere og mere almindeligt, at en mår flytter ind på lofter i parcelhuse og sommerhuse: De trives faktisk særdeles godt i bykvarterer, da de har vænnet sig til vores larm.

Opdager du tegn på husmår så kontakt os med det samme. De kan forårsage stor skade på blandt andet isoleringen i dit hus. (Forsikringen dækker oftest ikke skader forårsaget af mår. Læs mere om dette her). Ligesom de kan gnave i ledninger og hive ådsler med ind. Sidstnævnte kan give en stank uden lige.

Fjern husmår fra loft eller udhus

At fjerne en mår er ikke så ligetil. Og er du i gang med diverse forsøg på fordrivelse af en husmår om foråret, så husk lige på, at den kan have unger!

Vi har efterhånden hørt mange sjove historier om, hvordan man giver sig i kast med selv at fordrive og fjerne en husmår. De råd med en radio på loftet eller en lampe, der lyser kraftigt, er vældigt udbredte, men 99 ud af 100 gange virker de ikke. Måren har for længst vænnet sig til vores støj.

Et kuld unger (de føder mellem 2 og 4 mårhvalpe), bliver beroliget af hunmåren, da hun ikke selv er bange for støj eller lys. Så det er er ikke lige sådan at fjerne husmåren, når den først er kommet på visit.

Vil du i stedet have professionel hjælp til at fjerne en husmår, så kontakt os.

Du kan læse mere om mår bekæmpelse her.

Tegn på mår på loftet

De mest typiske tegn på mår på loftet er:

  • Lyde sent om aftenen, om natten eller i de tidlige morgentimer. Det lyser som meget store mus, men det er tit mår, der er på spil. De kan også skrige ret så kaftigt, og så er du slet ikke i tvivl.
  • Afføring/ekskrementer på loftet – som beskrevet ovenfor, er en mårs ekskrementer 8-10 cm lange og 1-2 cm tykke.
  • Lugte – en mår hiver alverdens døde dyr med ind på loftet. Og den spiser ikke nødvendigvis det hele. Så resterne kan ligge og rådne op, hvilket kan give en forfærdelig stank. Derudover urinerer en mår, der hvor den bor. Og det lugter også fælt.
  • Et andet tegn på mår på loftet er, hvis isoleringen på loftet pludselig er revet itu eller fjernet.

Flere og flere oplever tegn på mår

Vi oplever et stigende antal af kunder, der har fundet tegn på mår på loftet, i udhuset og endda i bilen (læs evt. mere om mår i bilen her). Og flere og flere må give fortabt med selvbekæmpelse, og kontakter os. Det er også lige præcis, derfor vi er her. Kontakt os for et uforpligtende tilbud på mårbekæmpelse – ring 22 40 61 17 – også i weekenden. Vi kører ud landsdækkende.

 

Resenborghus - Skadedyr Væk