Go to Top

Bekæmpelse af husmår

Bekæmpelse af husmår

Bekæmpelse af husmår kan være en langsommelig affære – især hvis man ikke har de rigtige midler eller viden om dens adfærd.Bekæmpelse af husmår i hele landet

Har du fået besøg af en husmår på loftet, er det vigtigt, at du allerede i dag kommer i gang med husmår bekæmpelse. En mår kan, udover at larme og forårsage lugtgener, ødelægge vigtige el-installationer og ikke mindst isoleringen i dit hjem. Og det kan blive en dyr fornøjelse.

Her på siden har vi samlet de vigtigste tegn på husmår på loftet eller andre steder i og udenfor dit hjem. Find råd, vejledning og konkrete løsningsforslag til bekæmpelse af husmår nedenfor.

Hvis du ønsker professionel hjælp til husmår bekæmpelse af Danmarks førende husmår-ekspert, så tag kontakt til os i dag. Vi udfører landsdækkende service. Vi står til rådighed fra 7-19 på tlf. 2240 6117  – også i weekenden. Og du får selvfølgelig et uforpligtende tilbud på bekæmpelse af husmår.

Bekæmpelse af husmår

Husmåren flytter ofte ind i vintermånederne. Bestil effektiv husmår bekæmpelse hos Resenborghus

Bekæmpelse af husmår på loftet

Et tegn på, at du har behov for bekæmpelse af husmår, er puslen og lyde fra loftet. Måren jager om natten, og er derfor meget aktiv efter solnedgang og i de tidlige morgentimer. En husmår er et stort irritationsmoment for mange, der får forstyrret nattesøvnen af en ubuden gæst. Særligt i vintermånederne, når en husmår søger mod et lunt og tørt opholdssted, er problemet udbredt. Hører du fodtrin, puslen og anden larm fra loftet, er det vigtigt, at du sætter ind hurtigt.

Dårlige lugte fra loftrummet kan betyde husmår på loftet

Et andet klart tegn på en at husmår har taget ophold i dit hjem, er kraftige lugtgener fra loftet. Det lugter, når måren efterlader ekskrementer og ådsler på dit loft eller i dit hjem. Det er selvfølgelig ubehageligt, og er også et meget klart tegn på, at du har brug for bekæmpelse af husmår.

Husmåren efterlader typisk sine efterladenskaber på svært tilgængelige steder. Af samme årsager bruger vi ikke gift. Spiser måren gift og dør på et svært tilgængeligt sted på dit loft, kan lugten forværres, selvom problemet er løst og husmåren død. Så bliver det pludselig selve måren, der er årsag til lugtgenerne.

Hvordan udføres husmår bekæmpelse?

Modsat andre bruger vi en dyrevenlig metode til husmår bekæmpelse. Ved brug af fælder risikerer du, at husmåren sulter ihjel. Mange tjekker ikke fælder morgen og aften, og det kan betyde, at den sulter ihjel. Det er direkte dyremishandling. Da vi ikke kan stå på vagt i dit hjem hele døgnet, bruger vi lugtdåser, der hurtigt får husmåren ud af dit hus, loft eller garage.

Vi bruger en specialfremstillet blanding, der er yderst effektiv. Derudover vejleder vi dig, så den ikke kommer tilbage. Vi finder frem til husmårens potentielle indgangsveje. Det være sig alt fra små huller i taget til adgang via tagrenden, træer der står tæt på huset mv. Så kan vi fortælle dig præcist, hvordan du sikrer, at den ikke kommer igen. Foranstaltningerne i forbindelse med husmår bekæmpelse er hverken noget, der er dyrt for dig, eller tager lang tid.

Bekæmpelse af husmår er vores speciale

Bekæmpelse af husmår er vores speciale. Det har det været i mange år, og derfor er vi Danmarks førende. Vores bekæmpelsescertificering og medlemskab af Brancheforeningen for skadedyrsbekæmpelse, er din garanti for et godt resultat og en effektiv fordrivelse.

Har du konstateret puslen eller lugt fra loftet, bilen eller i udhuset? Så kontakt os for et uforpligtende tilbud og pris på husmår bekæmpelse. Jo hurtigere vi kan igangsætte fordrivelsen af husmåren, jo hurtigere får du ro -både i sindet og i huset.

Husmår Bekæmpelse med særligt, giftfri lugtmiddel

Vi bruger et specialfremstillet middel til husmår bekæmpelse. En slags mår-repeller, der udskiller en særlig lugt, som skræmmer husmåren væk. Det er dette middel mod husmår, der har gjort os til Danmarks førende inden for husmår bekæmpelse. Midlet er uden farlige kemikalier og andre skadelige stoffer, så du kan være helt tryg ved behandlingen. Du får de bedste resultater, når vi har direkte adgang til dit loft eller andre steder, hvor den har taget ophold i dit hjem eller dit udhus.

Vi bruger meget sjældent mårfælder, da de skal tjekkes 2 gange i døgnet. Og da lugtmidlet virker effektivt (95% succesrate), er det slet ikke nødvendigt med fælder for effektiv bekæmpelse af husmår.

Har husmåren i mellemtiden fået unger (mår-hvalpe), så tager hunnen dem med sig. Ungerne efterlades ikke, med mindre du har fanget moderen i en fælde. Og så er det direkte umenneskeligt at lade ungerne sulte ihjel. Læs mere om husmårens hvalpe her. Læs også mere om husmåren hos Bolius.

Husmår bekæmpelse ved afskærmning af adgangsveje

Sæt ind med effektiv husmår bekæmpelse, så måren ikke kommer igen

Når det specialfremstillede middel er sat ud i større eller mindre mængder, er det essentielt at få afskærmet alle husmårens adgangsveje. Vi er eksperter i at finde de forskellige adgangsmuligheder, og du får en grundig vejledning i, hvordan du bedst muligt kan holde den ude fremadrettet. Har måren først boet et sted, vil den søge tilbage sidenhen, med mindre vi også sætter ind med strategisk husmår bekæmpelse. Og det gør vi.

Vi ved også hvordan vi kan hjælpe, hvis måren har taget ophold i bilens motor – se mere her.

Fakta om husmår

Husmåren er et rovdyr, som lever af små og lidt større dyr (eks. fasaner), enkelte planter og æg. Den bliver mere og mere kendt i beboelsesområder, for her har den ofte let adgang til føde og ‘husly’.

At vi mennesker larmer, og at der kører biler rundt, er ikke noget den lader sig påvirke så meget af – mere. Husmåren har vænnet sig til vores støj, og netop derfor er vi begyndt at se flere af dem i byer. Det er også derfor, at husrådet med en radio eller musik til bekæmpelse af husmår ikke er effektivt mere.

Husmåren er en dygtig jæger, og den er ualmindeligt god til at klatre og springe. Et spring på flere meter er bestemt ikke uhørt. Derfor kan den have let adgang til et tag og dermed et loft, hvis der står træer eller buske nær et hus. At den også kan klatre op ad helt lodrette flader, som en husmur, er også exceptionelt, men helt naturligt for den.husmår bekæmpelse af husmår

Det er gerne i vintermånederne, når det begynder at blive koldt ude, at man kan finde en husmår på loftet. Her bliver den vinteren over. Hunnen føder mellem 3 og 4 unger / hvalpe til foråret, så det kan være en hel familie du skal skille dig af med. Det er ualmindeligt svært at fordrive en husmår fra loftet, når den har små unger, og her skal du også være opmærksom på, at der er en periode, hvor husmåren er fredet.

Husmår afføring – kendetegn

Hvilke kendetegn er der ved en husmårs afføring? Husmårens ekskrementer kan genkendes på størrelsen. I hvert fald hvis du er i tvivl om, hvovidt du har rotter eller mår på besøg.

Husmårens afføring/ ekskrementer er ofte mellem 8 og 10 centimeter lange, og cirka 1-2 cm tykke. Mår-ekskrementerne er ofte lidt snoede og enerne er spidse. Du vil ofte se lidt hår eller fjer stikke ud fra afføringen. Og så lugter det selvfølgelig fælt…

Generelt er stanken noget af det, der er svært for os mennesker at se bort fra. Det er én af årsagerne til, at vi får mange opkald, hvor der søges hjælp og råd til bekæmpelse af husmår.

 

Bekæmpelse af husmår med specialudviklet giftfrit lugtmiddelHusmår bekæmpelse - hvad spiser en husmår

Vi har udviklet vores eget middel til bekæmpelse af husmår. Nogle vil nok kalde det mår-repellent, og det har samme formål; at skræmme husmåren væk. Det er vores lugtmiddel, der har sikret vores status som landets førende i husmår bekæmpelse. Midlet indeholder ingen skadelige stoffer eller farlige kemikalier. Derfor kan du trygt have det stående på loftet eller hængende ved tagrenderne, for hverken mennesker eller kæledyr kan tage skade af det.

Kombination af lugtmiddel og afskærmning af adgangsveje er det mest effektive til husmår bekæmpelse

Succesen med bekæmpelse af husmår er især anvendelse af lugtmidlet. Men det handler også om, at du får afskærmet alle husmårens adgangsveje. På den måde sikrer du, at den ikke kommer tilbage næste år. Et hul på størrelse med et almindeligt hønseæg er nok til, at en mår kan komme gennem det. Samtidig er det også vigtigt, at du mår-sikrer nedløbsrør og tagrende, og ikke mindst; at ingen træer står for tæt på taget. En husmår kan nemlig snildt hoppe flere meter.

Vi er eksperter i at finde husmårens indgangsveje og også i at hjælpe dig med at afskærme dem, så den ikke kan vende tilbage.

Kan man fange en husmår i en mår-fælde?

Mange tror, at man bare kan fange en husmår i en mår-fælde. Men husmåren kan lugte mennesker – ja, den kan selvfølgelig lugte det hele, og også meget bedre end os mennesker. Så hvis du sætter en fælde op, så kan den lugte dig, og det er en af grundene til, at det er meget svært at fange en husmår i en fælde.

Noget helt andet er, at mårfælder skal tjekkes mindst 2 gange dagligt. Glemmer du at tjekke fælden, og er der gået et dyr i den, så vil det dø af sult og vandmangel. Det er dyremishandling af værste kaliber.

Er det mårhund eller en husmår på loftet?

Det er helt bestemt en husmår, hvis der er tegn på aktivitet på dit loft. Det er altid husmår bekæmpelse, der skal udføres i din bolig, for en mårhund kommer aldrig op på dit loft.

Forskel på mårhund og husmår

En mårhund vejer op til 10 kilo, hvor en husmår ikke vejer mere end 2 kilo. Derfor kan du ikke tage fejl. Se desuden på billedet hvor stor forskel der er på de 2 (vidt forskellige) racer.

Forskel på mårhund og husmår bekæmpelseBekæmpelse af husmår i hele landet – kontakt os

Vi er eksperter i bekæmpelse af husmår. Så kontakt Resenborghus Skadedyrsbekæmpelse i dag for hjælp, råd og vejledning omkring dit problem. Du får altid et uforpligtende tilbud og vi har konkurrencedygtige priser på alle typer skadedyrsbekæmpelse.

Husråd til husmår bekæmpelse – DIY

Vi hører ofte, at folk forsøger sig med husmår bekæmpelse ved at prøve alverdens tips og tricks til at fordrive den.

Nogle bruger hjortetakolie, som man skal være varsom med. Spilder du lidt hjortetakolie på loftet eller generelt på træværk, kan stanken vare ved i månedsvis. Andre lugtmidler kan være naftalin eller paradiklorbenzol, men generelt har de gængse lugtmidler mod husmår ikke den store effekt, for husmåren vænner sig til dem. Vores specialblanding kan ikke købes i ‘håndkøb’, den udvikler og producerer vi selv. Kombineret med rådgivning om at lukke alle adgangsvejene af, har vi over 90% succesrate med at fordrive en husmår fra en bolig.

Nogle forsøger sig med husmår bekæmpelse ved at anvende stress-fremmende midler, som en radio med høj musik på loftet, ultralydsapparater og andre støjmaskiner. Igen er det noget måren hurtigt vænner sig til. Det er bl.a. tilvænningen til støj, der gør at det bliver mere og mere almindeligt, at finde en husmår på loftet i byområderne. Er du på udkig efter diverse til selvbekæmpelse, så kan du altid finde flere tips og råd på Google.

Ring til os i dag og slip af med husmåren. Tlf. 22 40 61 17 – det er uforpligtende at få et tilbud på bekæmpelse af husmår, og vi kører ud i hele Danmark – alle dage.

Resenborghus - Skadedyr Væk